Wie zijn wij

Jeanny Smeltink

Jeanny Smeltink regeltante Zorgboerderij Leestensch Hof Jeanny heeft vele jaren gewerkt als lerares basisonderwijs, voor ze haar zorgboerderij startte. Het fokken van paarden was een grote passie voor het gezin, die zich zeer goed liet verenigen met de ervaring als lerares en heeft geleid tot “zorgboerderij Leestensch Hof”. Jeanny behoort tot de eerste lichting zorgboeren die de MBO-opleiding “bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf” heeft afgerond. Daarnaast is ze bevoegd paardeninseminator.

Jeanny is in juni 2010 afgestudeerd als ecologisch pedagoog aan de Hogeschool Utrecht. Binnen de studierichting Ecologisch Pedagogiek heeft zij gekozen voor Eco Mediated Pedagogy, waarbij zij zich volledig heeft gericht op het inzetten van het paard in relatie tot de deelnemers. Vanuit de ecologische pedagogische aanpak en werkwijze worden er op diverse gebieden therapeutische effecten behaald.

MarleenMarleen van Paardenzorgboerderij te wervershoof

Nadat Marleen in 2009 de opleiding Pedagogisch Werker Jeugdzorg succesvol heeft afgerond is zij in 2010 gestart met haar werkzaamheden op Leestensch Hof. In de eerste jaren heeft Marleen zich met name gericht op de begeleiding van de volwassen dagbesteding. Dit heeft zij gecombineerd met een deeltijdstudie Pedagogiek. Inmiddels is Marleen afgestudeerd Pedagoog en is zij ook in het bezit van een instructeursdiploma voor het geven van paardrijlessen. Marleen begeleid de volwassen en kinderen dagbesteding. Daarnaast coördineert zij deze zorgprogramma’s.

 

Sarah

Zorgboerderij Leestensch Hof sluit aan bij mijn visie op de zorgbehoefte van kinderen.Na mijn studie psychologie ben ik werkzaam geweest in de Jeugdzorg. Zowel als pedagogisch medewerker op een groep, als gedragswetenschapper en als behandelcoördinator. In mijn laatste functie als behandelcoördinator in de LVB-sector werd mij duidelijk dat ik het contact met de cliënt wilde uitbreiden. De Leestensch Hof maakte deze stap voor mij mogelijk. Individueel contact met de cliënten en letterlijk meer beweging in mijn werkzaamheden. Dat ik daarnaast ook mag werken met paarden en deze mag inzetten in het contact met cliënten, is een meisjesdroom.

De Leestensch Hof sluit aan bij mijn visie op de zorgbehoefte van kinderen. Het biedt kinderen, jongeren en volwassen met een begeleidingsvraag zorg, educatie, logeeropvang en dagbesteding aansluitend bij hun wensen en zorgbehoeften. De cliënten volgen een programma in een kleinschalige, veilige en geborgen omgeving gericht op erkenning en de ontwikkeling van mens en dier. Op het terrein van de paarden zorgboerderij wordt in dialoog met de cliënt en het netwerk een zorgtraject op maat gerealiseerd. Het zorgaanbod sluit aan bij de mogelijkheden, krachten en beperkingen van de cliënt. Een stimulerend ecologisch pedagogisch klimaat en een voorspelbare en betrouwbare bejegening geeft de cliënt rust en de mogelijkheid om positieve ervaringen op te doen.
Het zorgprogramma Educpres is uniek omdat het een combinatie van dagbesteding en onderwijs biedt voor jongeren die thuiszitten zonder scholing, met of zonder leerplicht ontheffing.

De Leestensch Hof bied mij een werkomgeving waar ik dagelijks met veel plezier cliënten begeleid en samen met hen mag leren van de paarden. Mijn doel is bereikt als de cliënt met een zichtbaar ontspannen en tevreden gevoel huiswaarts gaat.

Sarah Versteegh
Psycholoog
begeleider Educpres, Leestensch Hof

Vera

veraNaast mijn Orun-diploma, gecertificeerd paardrij-instructrice, ben ik afgestudeerd op het CIOS, Centraal Instituut Opleiding Sportleider. Hier heb ik les gegeven in vele sporten, waarbij ik mij specialiseerde in de bewegingsagogie. Het ondersteunen van mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking en/ of gedragsproblemen door middel van sporten. Een hele leuke en uitdagende richting, waar ik graag meer uit wilde halen. Dit vond ik in de opleiding sociaal pedagogisch hulpverlener. Op deze manier kwamen praktijk en theorie nog meer samen.

Na verschillende functies uitgevoerd te hebben als instructrice en activiteitenbegeleidster ben ik in december 2014 bij de Leestensch Hof terecht gekomen. Als paardrij-instructrice en begeleidster kan ik mijn passie delen en overdragen. Het werken met mens en dier vind ik geweldig.
Bij de Leestensch Hof wordt er aangesloten op de wensen en zorgbehoeften van de deelnemers. Een plek waar deelnemers zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Deelnemers kunnen zichzelf zijn. Daar sta ik voor.

Tamara

image1Ik zal mijn even voorstellen; ik ben Tamara. Tijdens mijn stageperiode op Leestensch Hof bood Jeanny mij een baan aan, deze heb ik met beide handen aangepakt. Ik vond het een eer dat ik gevraagd werd om op deze bijzonder plek te mogen werken. Vanaf maart 2012 ben ik werkzaam op Leestensch Hof. In het begin werkte ik als begeleiding op zaterdag. In 2013 heb ik de opleiding MBO Pedagogisch werker niveau 4 afgerond. Nu begeleid ik ook twee logeerweekenden en werk ik doordeweeks met de schoolkinderen. Zo ben ik bijna dagelijks op Leestensch Hof.

Ik ben net als al mijn collega’s “gek” van paarden. Ik heb zelf een haflinger, in de trainingen combineer ik natural horsemanship / freestyle (communicatie, timing en feeling) met de academische rijkunst / klassieke rijkunst. Ik wil mijn kennis in de freestyle en natural horsemanship met de paarden graag meegeven aan de kinderen. Dit is ook wat ik zo leuk vind aan mijn werk op Leestensch hof, de combinatie kinderen en paarden. Het liefst zet ik de paarden in om zo samen doelen te bereiken met de kinderen.

Tjitske

img-20161004-wa0002Als kind wilde ik van alles worden. Zo was ik een enorme paardengek met als lievelingsras de Haflinger. Ik wilde dan ook iets met paarden worden. Toen ik iets jonger was wilde ik “sangeres” worden en het liefst net als Madonna. Met mijn spelling is het goed gekomen, dat zingen is niet verder gekomen dan meebleren in de auto want heel mooi klinkt het niet. Een andere grote wens was illustrator worden en dan net als Mandy Nellestein, die altijd te zien was met haar illustraties in de Penny. Tekenen doe ik nog steeds graag en ben ik begin september begonnen met mijn tweede jaar illustratie technieken bij Artiance in Alkmaar.

Wat ik echt wilde worden wist ik niet. Na het Grafisch Lyceum Amsterdam ben ik SPW gaan doen. Toen ontdekte ik het onderwijs. Dus naar de IPABO. Na 6 jaar in de bovenbouw gestaan te hebben, wat omzwervingen en soul-searching ben ik hier bij Leestensch Hof terecht gekomen.Hier valt alles op z’n plek. Mijn passie is deze doelgroep begeleiden en ondersteunen op hun weg in het leven, ze zelfvertrouwen geven en leren wat hun kwaliteiten zijn. Dit doe ik met veel liefde en heel veel plezier.